Gość ania28 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam, proszę o zinterpretowanie moich wyników badań tarczycy i doradztwo co mam dalej robić: TSH - 0,779 ulU/ml usg- tarczyca niepowiększona echogeniczność prawidłowa echostruktura niejednorodna w lewym płacie ogniskoniejednorodne, hypoechogenne, typ ukrwienia 3 o wymiarach 22x44x50 mm i obj 26,1 ml prawy płat o obj. 7 ml lewy płat o obj. 30ml węzina 4 mm węzły chłonne szyi niepowiększone biopsja- nieliczne grupy i skupiska regularnych komórek pęcherzykowych tarczycy, pojedyncze limfocyty, masy białkowo- koloidowe i erytrocyty. Obraz cytologiczny odpowiada zmianie łagodnej typu struma nodosa. Dodam, że mam 28 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania28 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Mój lekarz z wycięciem tego guza każe mi poczekać kilka lat, ale ja się boję żeby nie powstały w nim komórki rakowe. Nie wiem co mam robić proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi