Gość natalia Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Od 3 miesięcy mam guzka o średnicy 1.5 cm na szyi w odcinku dolnym, nadobojczykowym po lewej stronie, jest twardy czasem zanika ,ale nie zupełnie palcem można go jeszcze wyczuć.Czasem jest lekko siny ale zazwyczaj kolorystycznie nie odróżnia się od karnacji skóry. Najczęściej pojawia się wieczorem lub wczesnym rankiem przy gwałtownym ruchu głowy (obrocie) mam uczucie przechodzącego prądu przez szyje łapie mnie skurcz i dopiero po chwili przechodzi. Robiłam badania krwi wszystko wyszło w normie wcześniej miałam podwyższoną bilirubinę dochodziła nawet do 3.5 a teraz jest prawie w normie. czy to zwykły guzek węzłów chłonnych czy coś innego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Truno powiedzieć czy jest to powiększony węzeł chłonny czy coś innego. Dobrze jest zrobić badanie usg tego guzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Mój tata tez taki ma ale boi się igły (badań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ją mam guza na szyi wielkości 44*22mm dostałam skierowanie do onkologa co mam robic? Boję się najgorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafa Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Obserwuj czy się nie rośnie to raz , a dwa patrz czy jest ruchomy , twardy czy miękki i czy boli jak go dotykasz . Jak to wszystko sprawdzisz to idź do lekarza i powiedz , i on ci oceni czy to : guz , węzeł chłonny tkanka mięśniowa czy coś innego. Jeżeli się okaże się że to guz , polecam abyś porozmawiał/a z panem Bogiem *). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieznajomy Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Warto też napisać co to było , jak dalej się potoczyło , bo ludzie jak wchodzą w ten temat i mają to samo to chcieli by się dowiedzieć jak dalej się to potoczyło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Mam takiego Guza przes jakies 3 miesionce Na mam czasau Na lekarza trudno co bedzie to bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Mam guza na szyi od ok 3 miesięcy .Cały październik biegam od lekarza do lekarza. Guz usadowił się na szyi w okolicy górnej szczęki nadmienię ze jest on twardy i niebolesny przy dotyku. Wyniki krwi są ok USG wykazało powiększony hipoechogeniczny węzeł chłonny 36x17mm przylega do ślinianki podżuchwowej po nim widoczny drugi mniejszy15x9. Miałam robiona biopsję cienkoigłową nie wykazało komórek nowotworowych. Za dwa dni operacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi