Gość gosia Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam 8listopada 2011r milam operacje wyciecia hemoroida ktory byll juz 4stopniem czyli nic sie niedalo zrobic ale problem tkwi w tym ze juz mamy koniec lutego a ja przy zalatwianiu mam taki bol ze az krzycze i krew mi leci razem ze stolcem pije parafine i olej lniany i nic niejem oprocz kisielu ,jogurtow i tylko rosol albo pomodorowa jeszcze przez te miesiace chleba nie posmakowalm bo tak boli czy cos nie tak mam zrobione juz nie mam sil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 gosiu. czy to ból czy cholerne pieczenie. bo mam to samo.jestem miesac po zabiegum i caly czas piecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hania Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam Ja miałam operacje tydzień temu i jest ok. Metodą tradycyjną wycięte hemoroidy - 4 stopień i jeszcze dwa polipy tez 4 stopień. Czuję się dobrze. Oczywiście stosuję dietę bogatoresztkową i jeszcze biorę leki przeciwbólowe, boli po wypróżnieniu ale jeszcze mam szwy nie zdjęte. Lekarz powiedział, ze jak za tydzień zdejmie tez odczuję ulgę. Naczytałam się tu, że boli strasznie itp.. Wydaje mi się, że jeśli jest dobrze zoperowane to nie powinno tak strasznie boleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 u mnie zaczol sie 5miesiac i dalej boli za tydzien mam kolejna operacje bo caly czas peka mi cos w srodku za mocno zostalo zszyte boje sie jak cholera przerabiac to jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elwi Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Ludzie kochani, litości! Ja mam za miesiąc operację, *zwykłe* cięcie chirurgiczne, po tym, co tu przeczytałam, śmieję się z przerazenia, ze strachu co będzie PO.. Ze tez musi być coś takiego i to w takim miejscu.. Wszystkim współczuję i sobie też...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek golub dobrzyn Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Strach jest, ja jestem po zabiegu 5 tydzien ale jest to dlamnie koszmar szok szok zylaki odbytu 4 stopnia to jest koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryszard Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 A u mnie trzy tygodnie po wycięciu żylaków IV stopnia zero bólu i krwawienia :)) No ale pierwsze dwa tygodnie to były hardcorowe . Codziennie 2 x ketonal, zmienianie pampersów a później podpasek i rozkosze przy wypróżnianiu. Wszystko to da się przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alexandra Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jestem tydzień po operacji ...cóż chirurgia mnie rozczarowała myślałam, że w XXI wieku można się w jakiś sposób pozbyć bólu....tymczasem...operacja okey fajny anestezjolog super znieczulił trafił za pierwszym razem w kręgosłup potem dostałam *Jasia* i nic nie pamiętam i o to chodzi...obudziłam się po ....dalej okey ....aż puściło znieczulenie....i zaczęła się męka.....pielęgniarki biegały podawały Pyralginę dożylnie Keton-al.Tyłek bolał mnie tak jakbym miała gorące żelazko przyłożone...Ciary mnie przechodzą jak sobie przypomnę...teraz po tygodniu lepiej ale dziwnie mnie ciągnie i piecze.ale liczę ,ze co dzień będzie lepiej..dalej zażywam keton al i paracetamol...Boga proszę aby się to skończyło i abym doszła formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Idź do lekarza a tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barti Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Witam. Jestem 9 dni po operacji. Boli coraz mniej ale w okolicach odbytu mam taką narość że skóry odstającą. Mam do was pytanie , może ktoś to przeszedł. Czy to normale i czy to się wchłonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel UK Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 IWitam!Panicznie szukam odpowiedzi na podobne pytanie.Tydzien temu w sobote zrobiono mi zabieg nastrzykiwania,ostrzykiwania i obitulacjii (nie wiem czy dobrze napisalem).Przed operacja na spotkaniu zapewniono mnie ze jeszcze w sobote po zabiegu bede czul sie dziwnie i w niedzielę następnego dnia.W poniedziałek za to mialem byc juz w formie a tu co?Mamy piatek,leze juz drugi dzien nie wstaje prawie.W domu mam pieklo bo od 7 dni nikt nie spi i moja partnerka juz nie wytrzymala.Zabrala mi nawet leki przeciwbolowe ale to juz nie wazne.Po 3 dniach mek na kolanach lub w pozycjii embrionalnej dostalem cos na zatwardzenie bo nawet tego przy wypisie mi nie dali.Straszne to bylo i prawie zemdlalem,slabo to pamietam.Lekarze wywalaja oczy i odsylaja jeden do drugiego.Dzis juz jestem na granicy.Czekam do rana i jak tylko bede mogl rozmawiac przez telefon dzwonie po karetke.Jest tragedia :-(:-(:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi