Gość Dawid Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kilka dni temu byłem na badaniu USG, gdyż po prawej stronie jądra zaobserwowałem pewne zgrubienie. W badaniu wyszło, że są tą żylaki powrózka nasiennego prawego. Pani doktor poinformowała mnie, że są one dość małe i narazie nie warto z nimi nic robić. Przepisała mi tylko lek Venescin. Mam je wyczuwalne w dłoni jednak nie zawsze. Jedynie jak moje jądra *zwisają*. Jeżeli jest zimno i się chowają to nic nie czuję. Z tego całego roztargnienia zapomniałem zapytać się o szczegółowe rzeczy. Wiem, że nie wolno mi chodzić aktualnie na siłownie, natomiast zalecany jest basen. A co do ćwiczeń kondycyjnych? To znaczy czy mogę biegać (taki trucht) i korzystać z orbitreka (ćwiczenia po 10 / 20 minut, i czy takie fazy ćwiczeń na orbitreku po 40 min są dozwolone). Pytam się czy to nie wpłynie źle na stan mojego żylaka. Proszę o rzetelne wypowiedzi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Chciałbym dodać, że mój wiek to 17 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi