Gość Ania Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mam 31 lat. Ostatnio wyczułam w jamie brzusznej po prawej stronie podłużny guz (?), jest bardzo długi (od dołu biodrowego do łuku żebrowego). Nic mnie nie boli, nic nie dolega, zmian w wypróżnieniach nie mam, badania krwi idealne. To zgrubienie jest łatwo wyczuwalne (w pozycji leżącej), położone średnio głęboko w jamie brzusznej. Po dłuższym *badania* jakby zanikało (wpada wgłąb brzucha?), po wstaniu i zrobieniu kilku kroków i ponownym położeniu się, pojawia się znowu. Czy to coś niepokojącego? Usg j.brzusznej wyjaśni sprawę? Dodam, że strasznie się boję nowotworów i bardzo panikuję, jak coś takiego niepokojącego znajdę (w najbliższej rodzinie nie ma przypadków chorób nowotworowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Usg jamy brzusznej nie wykazała żadnych nieprawidłowości. Czy dalej powinnam szukać czy już mogę o tym zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 mam to samo od 6lat i nikt nic nie wie co to może być ostatnio to jest coraz większe i twardsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacki Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Ja mam tylko poprzecznie nad pępkiem od prawej do lewej strony nadbrzusza. Myślę że to jest jelito grube i chyba zawartość w nim daje uczucie zgrubienia. Mnie też nic nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mam to.samo jeszcze nie byłam u lekarza i szczerze mówiąc boję się iść. Badania krwi i moczu mam ok,czuje się dobrze.nie wiem co.to.może byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi