Gość Agnieszka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam Mam 21 lat. Siedem miesięcy temu miałam poważny wypadek samochodowy (złamane obie kości udowe, łokieć, kości twarzoczaszki, pęknięta miednica itp). W lewej nodze zastosowano gwóźdź śródszpikowy, prawej- płytkę. Noga lewa jest w gorszym stanie, widoczny odłam kostny. Planowane jest usunięcie gwoździa i płytki po zroście. Do dziś uda się jeszcze nie zrosły (powolny zrost). W wyniku lekkiego *zjechania się* kości, lewa noga została skrócona niecałe 2 cm (1,8). Chciałabym wyrównać tą różnicę i chciałabym wiedzieć jaką metodą najlepiej to wykonać i która z metod stwarza najmniejsze komplikacje i jest najbardziej komfortowa? Przy której metodzie wymagane jest mniej operacji? Czy lepiej jest wydłużyć krótszą nogę czy skrócić dłuższą i jak przebiega leczenie po skracaniu? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 czy ktoś tu zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Uzytkownik Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Porady lekarskie sa platne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dlatego pytam na forum. Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś mi podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi