Gość Kate Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam Nie wiem czy poddać się operacji usunięcia pęcherzyka żółciowego. Nie ma bólu ani kolek* zdarzały się nudności, trwające dosłownie kilka sekund. Inne objawy? Wzdęcia, czasami odbijanie się (po cięższych posiłkach), gniecenie w prawym boku, pojedynczy epizod z gorączką i wodnistym stolcem, bez bólu.. USG sprzed dwóch i pół roku - drobne złogi cholesterolu* niedawno wykonane w tym samym gabinecie - polipy ok 4 mm. Poszłam na gastroskopię, która wykazała refluks dwunastniczo-żołądkowy. Jeden chirurg twierdzi, że trzeba wyciąć i kierował się wynikami pierwszego badania USG, zaś chirurg, który przeprowadził gastroskopię doradza wstrzymać się z operacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Ja mam refluks i wycięty woreczek. I żyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Operacja jak najszybciej. Te stolce to już są okropne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi