Gość Ania Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam, miesiąc temu zdiagnozowano u mnie w badaniu usg torbiel pod kolanem, fragment opisu: *łąkotka boczna stabilna w stawie, bez cech uszkodzenia, w obrębie rogu tylnego widoczny zbiornik płynowy o wym. 0,23x0,59 cm (torbiel?).* Pozostałe struktury kolana bez zmian. Zgłosiłam się do ortopedy z bólem kolana, po zrobieniu usg zalecił odpoczynek, nieprzeciążanie nogi i łykanie glukozaminy. W chwili obecnej odczuwam nadal ból pod kolanem i dodatkowo od ok. tygodnia odczuwam dziwne cierpnięcie łydki i stopy, zwłaszcza w okolicy palców stopy, uczucie jakbym chodziła w zbyt ciasnej skarpetce. Noga nie jest twarda, spuchnięta, zaczerwieniona. Neurolog wykluczył objawy korzonkowe. Moje pytanie: czy torbiel o tak niewielkich wymiarach może dawać objawy opisane wyżej a jesli nie, to gdzie ewentualnie szukac przyczyny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogdan Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Mam to samo i szukam pomocy, sam nie wiem do kogo się udać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogdan Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Jeżeli masz kasę jedź do Poznania, kliknij w ten link który podaję na dole, polecam dr Piontek, zaznaczam, że operacje tylko prywatnie, konsultacja 170 zł, ale konsultują tez na kasę chorych, jednak trzeba długo czekać. Za moje kolano, bo mam wszystko pogruchotane żeby trochę podreperować krzyknęli ponad 20 Tys zł. Szukam więc czegoś na kasę chorych. Jeżeli będzie u Ciebie coś małego to myślę, że 7-8 tyś zł. http://www.rehasport.pl/news-details?nid=476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi