Gość Agata Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam, dręczy mnie pewien problem. Ostatnio byłam u proktologa w sprawie szczeliny odbytu, która po kuracji została wyleczona. Jednak podczas wkładania lekarstwa do odbytu (czopka) wyczułam zalegający tam kał. Dodam, że normalnie się wypróżniłam rano i nie miałam uczucia niecałego wypróznienia. Nie wiem czy kiedykolwiek wcześniej tak miałam. Dodam także, że ostatnio wciąż siedzę z powodu nauki do egzaminów. nie odzywiam tez się dostatecznie dobrze ( mało błonnika, owoców). Czy mój problem to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojciech Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Raczej nie. Resztki kału zawsze zostają. Nie jesteś w stanie wszystkiego z siebie *wyrzucić*. Zresztą nie ma to najmniejszego sensu bo i tak zostaną wydalone przy następnej defekacji. :-) Chyba, że to co zalega jest twarde jak kamień i utrudnia Ci defekacje, lub nie jest to wcale zalegający kał tylko coś innego. Badanie per rectum jak najbardziej wskazane w takiej sytuacji. Jeżeli jednak wiesz, że to typowa w tym miejscu treść to... zostaw i nie ruszaj. *-) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Idź do lekarza a tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi