Gość arti 35lat Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Od kilku tygodni pobolewa mnie trzustka lezac na lewym boku tez boli, i czasem tez watrobka pobolewa,schudlemi skore mam taka blada,robilem wyniki asplat alat amylaza lipaza wszystko ok,chce zrobic rezonanas czy wykyje raka trzustki luub watroby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Pierwsze i podstawowe to badanie fizykalne przeprowadzone przez lekarza. Jeśli było wykonywane i nie ukierunkowało na nic innego, to wypadało by zrobić morfologię, MR niekoniecznie, raczej Tomografię komputerową. Oznaczyłbym również poziom żelaza, poziom wit b12, b6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arti 35lat Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 czyli tk lepiej uwidoczni zmiany w trzustce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arti 35lat Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 bo slyszalem ze MR jest dokladniejszy i dlatego chcialem go zrobic a teraz to juz nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 mr jest dokładniejszy w niektórych lokalizacjach, jednak do obrazowania trzustki za pierwszym razem i przy szukaniu nowitworu TK, MR do szukania patologii dróg odpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi