Gość aida Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam./mam 45 lat/ moj problem dotyczy pojawiajacych i znikajacych guzkow/dokladniej rzecz ma sie nastepujaco : - od ok.4 m*cy z tylu glowy (prawy bok) blizej ucha pojawiaja sie guzki/sa male,twarde,pod skora,nie bola ,nie przesuwaja sie,brak zaczerwienienia/nie ma ich duzo(ok.4,5)po pewnym czasie znikaja i na nowo pojawiaja sie/ i tak w kolko/ niekiedy wyczuwam po lewej stronie,ale czasami/ nie przywiazywalam do tego wagi,bo nie odczuwalam bolu i nie przeszkadzaly/dopiero zainteresowalam sie,kiedy wczoraj czytalam rozne wpisy i dowiedzialam sie,ze wiele osob boryka sie z podobnym problemem/ sadze,iz kazdy przypadek nalezy rozpatrywac indywiduanie/ stad moj wpis/ zastanawiam sie czy z takim czyms isc do lekarza,czy odpuscic?/ dlatego chcialabym zasiegnac opinii P.Doktora,zanim zdecyduje sie na konsultacje lekarska/ jeszcze dodam ,ze nie mam aktualnej morfologii i dosc czesto boli mnie glowa-ale to chyba nie ma zwiazku/pozdrawiam i dziekuje.(8.01) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aida Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chyba nie doczekamy sie odpowiedzi.Oj idzie ospale i w tempie zolwim!Szukalam odpowiedzi wsrod innych wpisow. Sa bardzo podobne.Ale moj przypadek troche sie rozni.Cierpliwie bedziemy czekac.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Jestem w podobnej sytuacji, co jakiś dłuższy czas pojawia mi się za uchem (raz jednym, raz drugim) zgrubienie. Myślę, że ani razu nie przekroczyło 2cm średnicy. Również bezbolesne i bez widocznych zmian na skórze, dzisiaj to już chyba 5te *wystąpienie*. Ponad to trzy razy pojawiło się u mnie zgrubienie/nabrzmienie w skórze pod łukiem brwiowym, ok 1,5 cm szerokości, raz nad jednym okiem, dwa razy nad drugim. Podobnie nad kącikami ust.. Wszystko w przeciągu ok 5 lat. Proszę o poradę, pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryszard Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 mam to samo guz z tyłu głowy na około 2 cm który w ciągu 2 dni znika powtarza się to 4-5 kronie w ciągu 6 miesięcy, do tego dwa guzki małe w węzłach potylicznych (podobno mogą być konsekwencją przebytej różyczki) proszę o radę czy ktoś wie co to może być niestety wizyty u lekarzy nic nie wniosły nie mają pojęcia co to może być z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi