Gość Wojtek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dzień dobry. Od prawie roku mam dziwne dolegliwości. Ucisk w prawym boku, promienijącym do pleców. W pozycji leżącej prawie zupełnie ustępują. Zrobiełm gostroskopię ( w opisie zaznaczono tylko, że żołądek nadsoczny, zawiera sporą ilość treści czczej, reszta OK ), kolanoskopię (brak jakichkolwiek zmian )i TK z kontrastem jamy brusznej i miednicy (brak jakichkolwiek zmian). Próby wątrobowe raczej też OK. Od kilku dni jednak dodatkowo wyraźnie czuję bul przy ucisku w okolicy woreczka ( pod prawym żebrem - powyżej pępka ). Uczucie jakbym miał tam małą ranę. Nie gorączkuje, mam apetyt, brak odbijania i biegunki. Czy to może być przewlekły stan zapalny woreczka i jakim badaniem ewentualnie to potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 USG. I to szybko, bo skoro boli cie od dawna, tam już mogą być powikłania typu, wodniak lub dalej - ropniak a wtedy będzie operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Miałem miesiąc temu TK jamy brzusznej, a to znacznie dokładniejsze badanie niż USG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Idź się zoperuj, na co to trzymasz? I tak od tego nie uciekniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zanim zoperuje, muszę mieć pewność że to jest to. Jakimi badaniami można to potwierdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Przecież pisałam, że usg. Mojej siostrze robili 2x tomografię i wyniki były różne od siebie, więc z tego wniosek, że wynik zależy od specjalisty robiącego badanie i jego zdolności odczytywania badania. Zrób usg, powiedź, czego szukasz i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 @Majka:przestań pierniczyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Do osoby, która podpisuje się jako *lek*. Ta kultura to wyniesiona z domu rodzinnego? Zresztą współczuję, skąd by nie była :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malina Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Minelo 3 mies od laparoskopii.Od czasu do czasu odczuwam bole w miejscu usuniecia woreczka,a od dwoch dni mam bardzo silne bole w miejscu po woreczku rozciagajace sie na lewa strone. Dlaczego?Jestem obecnie za granica i bardzo sie boje co to moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Jestem po operacji woreczka żółciowego 2 lata od 2 m-cy mam ból w prawym boku nie mogę spać na nim.Ból zaczyna się od miejsca usunięcia woreczka i promieniuje aż do pleców.Usg jamy brzusznej krew i mocz ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi