Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból przypominający kamicę żółciową po usunięciu pęcherzyka żółciowego

Gość Arturo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponad 2 lata temu miałem usuwany woreczek żółciowy metodą laparoskopowa, to tego czasu bylo wszysto oki nic mnie nie bolalo i w ogole, az do ostatniego grudnia 2011 roku. Dostałem takiego bólu jak wtedy co mialem kamienie, bolalo mnie przez ok, 1,5 h raz mniej raz bardziej wzialem ketonal i nospe i pozniej przeszlo. Czy to moze byc watroba, trzusta czy cos bo zmartwilem sie tym :( dodam ze moje odzywianie jest rozne, alkohol tez pije nie czesto ale pije. Miesiac temu robilem badanie krwi wszysto bylo oki.

Z tego co wiem to wtedy kamyki są operowane *p i jest to klasyczne ciecie. Co do wątroby i trzustki to nie wiem. Może coś zjadłeś, wypiłeś co nie bardzo twój organizm przyjmuje i poszło w atak. Z tego co słyszałam od innych *wyciętych pęcherzyk - owców* to też maja czasem takie ataki, często po jedzeniu tłustym, które już wcześniej spożywali i nic im nie było. To musisz sam przemyśleć. Najlepiej jednak udać się do lekarza i zrobić badania dla bezpieczeństwa narządów, w końcu nikt z nas nie ma trzustki czy wątroby w zapasie na * w razie czego*.

dzieki za rade. Ano własnie ja przez ponad 2 lata rowniez nie odczuwalem zadnego bolu to zdarzylo sie 1 raz. zaczekam jeszcze moze sytuacja sie unormuje, jesli bede mial ponownie atak udam sie wtedy do lekarza bo coz innego wyjscia nie bedzie. Poki co minął tydzień i jest oki jem wszystko i zadnych atakow ani nic w tym stylu nie bylo, mozna rzec jest normalnie co mnie cieszy.