Gość artur Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam Mam rozpoznane limfocytowe zapalenie jelita grubego. Biorę między innymi codziennie 6 mg entocortu. Poza tym mam usunięty lewy płat wątroby z powodu naczyniaka olbrzymiego. Zrobiłem sobie ostatnio próby wątrobowe i wyszła mi podwyższona bilirubina. Przy normie 0.2 - 1,0 mg/dl, poziom bilirubiny wynosi 1,1 mg/dl. Pozostałe próby wątrobowe w normie. co to może oznaczać? Czy powinienem w tym przypadku wykonać jakieś dodatkowe badania? czy podwyższona bilirubina może być skutkiem przyjmowania sterydu-entocortu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Podwyższenie poziomu bilirubiny nic nie wnosi jest za małe i odosobnione, zamiast zakładać kolejny wątek proszę odetchnąć i się uspokoić - to ze względu na istnienie u Pana choroby zapalnej jelit która nasila się pod wpływem stresu w którym Pan przebywa. Przejmować będzie się pan gdy poziom zwiększy się powyżej 1,5-2 mg% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi