Skocz do zawarto艣ci
eChirurgia.pl

Nie gojenie si臋 rany po z艂amaniu i przy uczuleniu na metal po zespojeniu

Go艣膰 Bernadeta

Rekomendowane odpowiedzi

Go艣膰 Bernadeta

Dzien dobry chcialam prosic o porade, Moj brat mia艂 wypadek w czerwcu, stwierdzono u niego z艂amanie *kostki* zerwane sniegna i wiazadla. Przeszed艂 operacje wkr臋cono mu 3 艣ruby i blache, przepraszam ze nie pisze fachowym jezykiem. po ok 3 tyg dostal silnego zapalenia, okazalo sie ze jest uczulony na metal i konieczne by艂y 2 operacje najpier powazne oczyczenie nogi a potem wyciagniecie ca艂ego materia艂u. Do dnia dzisiejszego rana mu sie nie goi, saczy sie ciagle jakis p艂yn. Co tydzien chodzi do przychodni do lekarza ale za kazdym razem przepisuja mu inne leki i nie udzielaja 偶adnej informacji i co tydzien jest inny lekaz, jak to w przychodni szpitalnej. Nie mo偶e dobrze stana膰 na nodze, Wiem ze to powazna operacja i noga napewno bedzie opuchnieta, do tego jest sina w miejscu ostatniego ciecia. Na przeswietleniu kt贸re wymusil nie stwierdzono zmian, tylko tyle ze noga sie zrasta, L4 na kolejny tydzien i tyle, Smarowanie nogi kwasem bornym itp. Zaczynamy sie martwic, wykluczono cukrzyce, Nie chodzimy po lekarzach wiec nie mam rozeznania do kogo sie zwr贸cic, czy moge prosic o pomoc. Bardzo prosze o pomoc!! Serdecznie dziekuje

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Go艣膰 bernadeta

by艂 robiony wymaz, byla bakteria, wyleczone.. 2 tyg w szpitalu... wtedy wysz艂o takze to uczulenie na metal, kolejne antybiotyki zastrzyki i tak w k贸lko a z nogi ciagle cos wycieka, jak wyciagali materia艂 to nie mieli jak zaszy膰 rany bo jak to stwierdzili rozlatywa艂y sie tkanki. rana wyglada okropnie, Juz nawet siegnelismy po zio艂a,( na zrost kosci),

Odno艣nik do komentarza

Witam. Mam nadziej臋 偶e Pani przeczyta cho膰 min臋艂o od zapytania ju偶 du偶o czasu. Dzi艣 trafi艂em na Pani post. Szukam juz sam informacji bo mam podobn膮 przypad艂o艣膰 jak Pani brat. Te偶 z艂amana koska ,szyte wi臋zad艂o blacha i wkr臋ty. W nodze po trzech miesi膮cach od zabiegu ,,dziura * nie chce si臋 zagoi膰. Czy znale藕li艣cie spos贸b na uraz brata? Jak co艣 Pani mo偶e podpowiedzie膰 prosz臋 o kontakt: eljotauto@gmail.com

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.