Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Złamanie guzowatości kości śródstopia

Gość Jola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Dnia 1.10.2011 złamałam guzowatość V kości śródstopia bez przemieszczenia, 3 tygodnie później miałam umówioną wizytę u ortopedy, który nie do końca wzbudził moje zaufanie. Czy jeśli nie miałam robionych badań krwi a zaznaczałam lekarzowi, że bardzo wolno mi się goją rany, czy powinien przepisać mi zastrzyki czy najpierw skierować na badania? Czy jeśli trafiłam do ortopedy gdzie nie było możliwości zrobienia RTG powinien jak najszybciej skierować mnie na prześwietlenie do innego specjalisty i innej przychodni i czy jeśli RTG nie było zrobione czy po 3 tygodniach od założenia gipsy powinnam stawać na tą nogę? Pan Ortopeda bez prześwietlenia, najpierw chciał po 3 tygodniach gips zdejmować, dopiero jak powiedziałam że przy próbie stawania noga nadal mnie boli stwierdził że jeszcze poczekamy 2 tygodnie, a w tym czasie żebym już zaczynała chodzić bez kul. Na niektórych portalach medycznych znalazłam opis że w przypadku złamania tej kości jest kategoryczny zakaz stawania na złamaną nogę. Nie wiem komu wierzyć. Proszę o pomoc żebym wiedziała jak powinno to wszystko wyglądać od strony Ortopedy. Boję się żebym sobie albo żeby ktoś mi nie zrobił większej szkody. Dziękuję.