Gość Georgij Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Witam Ok 4 miesiące temu wyskoczył mi JEDEN guzek (niebolący) przy odbycie po czym proktolog stwierdził zakrzep okołoodbytniczy ... Brałem tabletki z Diosminą i czorpki... Po miesiącu zakrzep zniknął lecz po 2 tygodniach wyszedł kolejny (w tym samym miejscu). Ponowne leczenie tabletkami i znów znikł... Następny pojawił się pod koniec zanikania tego drugiego ... (już w innym miejscu) Od tego czasu takie guzki pojawiały mi się 5-krotnie... Obok tych guzków widnieją poszerzone żyły z których właśnie robią się te guzki... (widać żyłę to po jakims czasie robi sie guzek) Miałem robioną Kolonoskopię (całe jelito grube czyściutkie , ujście odbytu też - tak więc nie ma tzw. hemoroidów wewnętrznych). Tylko te guzki i żylaki zewnętrzne odbytu ,które zaczęły już pobolewać.Zewnętrzne żylaki odbytu stwierdzono podczas badania Kolonoskopii... Aktualnie mam 2 guzki ...noi widniejący nabrzmiały żylak odbytu Jestem na diecie zawierającej dużo błonnika (otręby przenne , siemie lniane , warzywa , owoce) ,dużo piję wody , unikam wiekszego dzwigania , higiena ok , nie siedze już tak dużo jak kiedyś - rzadko). Chciałem się dowiedzieć co mogę z tym zrobić... Chciałbym się pozbyć tych zewn. żylaków ... Czy w moim przyadku jest możliwa metoda Hemoron ? (wszędzie piszą że tą metodą leczy się hemoroidy wewnętrzne)... Ewentualnie jak to wyleczyć ... Ne wiem co dalej robić... Proszę o odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Dwa lata temu po wielogodzinnej jeździe autem już w domu poczułem dziwny ból koło odbytu. Wziąłem lusterko i zobaczyłem w tym miejscu jakby narośl wielkości oliwki, przy dotykaniu czułem okropny ból. Rano poszedłem do szpitala i lekarz powiedział po zbadaniu, że to zakrzepica i jak się to leczy. Kazał klęknąć na leżance i skalpelem przeciął tę *oliwkę* a ja z bólu wyłem jak wół. Następnie zaczął wyciskać zawartość *bąbla* i znów ból o mało mnie nie zabił a On wyrzucił to *coś * co wycisnął, pielęgniarka mnie zaopatrzyła i do domu. Po dwóch dniach znów poszedłem do tego *rzeźnika* z krwawieniem i jeszcze większym bólem. Obejrzał i powiedział, że znów musi *to* wycisnąć bo zrobiła się taka sama wielkość tej *oliwki* jak pierwszy raz. Niestety, ale nie zniósłbym jeszcze raz takiego bólu i powiedziałem, że bez znieczulenia nie dam się dotknąć. Więc pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk i mógł mi teraz wyciąć pół du... nic nie czułem. zagoiło się i spokój miałem aż do września tego roku. Znów po dłuższej jeździe autem zabolało, a że byłem daleko od domu zacząłem się sam leczyć. Guz, który znów mi się zrobił przy odbycie był też wielkości oliwki i też okropnie bolał, co kilka godzin zamykałem się w łazience i delikatnie dwoma palcami uciskałem Tę *oliwkę* , oczywiście bolało, ale sam sobie regulowałem wielkość tego bólu. Po każdym takim zabiegu wkładałem sobie listek (złożony na cztery) zmoczony kilkoma kroplami mojego moczu w du... i po trzech tygodniach uciskania -zniknął, po prostu się wchłonął. Teraz częściej robię postoje gdy jadę dalej, i ręcznikiem po każdym myciu masuję się TAM. Mam nadzieję, że więcej mi TO nie urośnie w du... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martyna67 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Jak mam być szczera, to zdecydowanie polecam w takiej sytuacji Procto Zac z kurkumą. Na pewno będzie to najlepsza kuracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anita22 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 I to jest własnie najlepszy środek po który warto jest sięgnąć przy tego typu problemach. Od razu zapomnicie co to hemoroidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi