Gość Kłopot Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam, przeszukałem cała kategorię związaną z moim problemem i nie znalazłem odpowiedzi. Mój problem polega na tym że po oddaniu stolca jak się podetrę tylko papierem toaletowym to po dosłownie chwili odczuwam swędzenie odbytu, ale jak się umyję po oddaniu stolca to nie mam tego problemu. Od jakiegoś czasu po papierze toaletowym używam mokrych chusteczek i problem swędzenia zniknął, wiem że tak nie powinno być. Proszę o sugestie i porady w tej sprawie. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 W tej sprawie najlepiej skonsultować się z chirurgiem. Świąd odbytu może być spowodowany występowaniem żylaków. Jeśli nie ma żylaków najlepiej, żeby tym problemem zajął się dermatolog. Wyosobniony świąd odbytu bez uchwytnej przyczyny jest bardzo problematycznym schorzeniem, trudnym do leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Po to wymyślono bidet, aby się podmywać i dzięki temu unikać nieprzyjemności po załatwieniu się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Od jakiegoś czasu swędzi mnie odbyt drapani palcem pomaga ale podcierając się papierem zauważyłem krew czy to coś poważnego?podejrzewam że mam hemoroidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 jezeli jest juz krew to trzeba isc szybciutko do lekarza ja tez mam ten sam problem i nie wiem sama co robic.....napewno pijde na badania i wtedy zobaczymy do lek nie ide boje sie....ale jak bede miala wynik wtedy podejde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 tzn ten sam problem ze swedzeniem czasami lecz nie mam zadnych widocznych zylakow i krwi rowniez nie mam stawialabym na uczulenie w moim przypadku mam b sucha skore ale czas pokaze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mefisto Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Tez mam ten problem i klopot.Na razie stosuje sposoby domowe.Jak przydusi wtedy w pedy do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arttekst Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam, mam 22 lata, jestem mężczyzną i mam bardzo wstydliwy problem, od czasu do czasu swedzi mnie w okolicach odbytu, jest to bardzo wstydliwe, miał ktoś może do czynienia z tym i wyleczył to za pomocą np. jakiś maści? Nie chce iść na razie do lekarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 tez to mam i krew leci troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ARTTEKST Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Mi nie leci, kiedyś jak podcierałem to papierem toaletowym to było znać troche czerwonego, ale ogólnie się nie trapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaska Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 może to poprostu zwyczajne owsiki , trzeba iść do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ARTTEKST Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Kurde, nie chce odrazu z tym lecieć do lekarza, troche mi głupio... wolałbym coś samemu wypróbować a ewentualnie później... do lekarki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marianka Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Też odczuwałam silny świąd odbytu. Wczoraj byłam na wizycie u proktologa i dowiedziałam się, że mam: polipy odbytu/jelita grubego, oraz wypadającą śluzówkę. Teraz trzeba szybko pozbyć się polipów, ponieważ jest to wczesna forma nowotworowa. Nie usunięte polipy uzłośliwiają się! Śluzówką lekarz zajmie się później. Moja rada: albo wstyd i doczekanie się paskudztwa, albo zdrowie i życie! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi