Gość Adam Zn Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Nieustający ból jąder ciąg dalszy ..... lekarze mówią ze jest wszystko w porządku ....badania także nic nie wykrywają.. Mam 20lat i od jakiś 3tyg pojawił się u mnie ból w jądrach ( wczesniej leczyłem hemoroidy ), zaczęło się od lekkiego pobolewania z lewej strony. Po dwóch dniach zaczęło się mrowienie lewej nogi i piekący ból w jądrach. Zacząłem się im bardziej przyglądać i zobaczyłem powiększone zielone żyły pod lewym jądrem. Postanowiłem się wtedy wybrać do urologa . Urolog przebadał oba jądra i powiedział ze nic mi nie dolega ze wszystko jest w porządku i zapisał mi ketonal i ciprinol. brałem leki przez tydz i nic nie pomogły więc wybrałem się po raz kolejny i tak samo nic nie stwierdził i wysłał mnie na usg ( które tez nic nie wykryło ) postanowiłem dalej brać te leki i znów odczekałem tydz. Ból nadal nie ustępował a nawet co raz bardziej sie nasilał , postanowiłem wybrać się po raz kolejny do urologa ale już do innego . Lekarz mnie przebadał i także nic nie stwierdził. ( zapisał mi dicrobel retard) który już biorę od 4 dni ale nie widać poprawy. Z mojej obserwacji jąder wieczorem zawsze widać zielone powiekszone żyły pod jądrem , które już zaczęły też pojawiać się w prawym ( ale w mniejszym stopniu niż w lewym) . Po kilku dniach postanowiłem zrobić USG Doppler i badanie na markery nowotworowe i po wynikach okazało się ze jest wszystko w porządku. minął już ponad tydz od czasu zrobienia tych badań, a ból nadal nie ustępuje.... zauważyłem również , że żyły są prawie nie widoczne gdy moszna jest napięta, a bardzo widoczne gdy jest luźna. Mam nadzieję ze dość dokładnie wytłumaczyłem mój problem i mam nadzieję ze w końcu znajdzie się ktoś kto by mógł mi jakoś pomóc i doradzić. z góry dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asd Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Nie wiem... może masz żylaki powrózka nasiennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam zn Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 tak samo podejrzewałem i dlatego wybrałem się do urologa który to wykluczył ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi