Gość Michał Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Witam :) Mam taki problem z węzłami chłonnymi na szyi. Otóż, od kilku dni czuję takie lekkie chwilowe bóle w węźle po prawej stronie. Jeśli chodzi o to czy jest on powiększony czy nie, to masując węzła z prawej i z lewej strony to jest on troszke większy (ten z prawej) niż z lewej. Nie jest on powiększony natomiast zewnętrznie, tylko pod skórą czuję. Wczoraj wypiłem 2 piwa i podczas przełykania śliny odczuwałem ból węzła chłonnego po prawej stronie. Trwało to jakieś 20-30min i przestało. Ogólnie brałem 2 miesiące temu antybiotyk na górne drogi oddechowe, ponieważ mam często problem z gardłem i błoną śluzową nosa. Laryngolog niby stwierdził, że to alergia (tak bez testów) no i nie wiem czy to ma się jakoś do tej mojej sprawy. Czytałem trochę o ziarnicy i czy to może być jakiś nowotwór? Ogólnie już półtora roku temu mnie ten węzeł bolał to lekarka stwierdziła niedobór cynku.. Proszę o pomoc, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Tam miało być: Nie jest on powiększony zewnętrznie, czyli po prostu w lustrze nie widać jakiś kulek na szyi, tylko pod skórą jak macam to czuję, że jest troche wiekszy niz ten z lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Mój mąż miewa takie bóle węzłów chłonnych szyi przy przewlekłym, przerostowym zapaleniu błony śluzowej nosa. Również naczytał się o ziarnicy i innych chorobach nowotworowych. Jeden z lekarzy mu powiedział krótko, że przy nowotworze węzły nie bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi