Gość Nika Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam. Mam 40 lat, bardzo szczupła, wegetarianka, zawsze rozbiegana, tańcząca... Nagle przestałam chodzić. Kręgosłup NIGDY MNIE NIE BOLAŁ I NIE BOLI!!!! Paraliżuje mi jedynie prawą nogę przy chodzeniu, ból obejmuje część brzucha, miednicy i promieniuje do kolana, uniemożliwiając chodzenie.Nie wchodze po schodach, tylko wciągam się trzymając poręczy, dramat. :( Mam za sobą raka macicy, dwie operacje otrzewnej. Dwa lata temu zator obu tętnic. Nigdy się nie poddawałam, uprawiałam sport, aerobic, taniec. Neurochirurg po obejrzeniu rezonansu (przepuklina L4/L5, torbiel, naczyniak) zaproponował operacje... Próbuje olejnych rehabilitacji, ale mam sugestie od prowadzącego, że to biodro, bo ból występuje tylko na przedniej części nogi. dodam, ze jestem bardzo gibka i sprawna, wysportowana. Bardzo boję się operacji, mam za sobą ich wiele.....i to nieprzyjemnych, a tak bardzo chcę chodzić. Proszę o poradę, moze ktoś z Państwa miał podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jola Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 ja też mam takie same schorzenie i zdecydowałam się operować,mam dość łykania tramalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Jestem tydzień po operacji - miałem pęknięcie dysku (duża prawoboczna przepuklina migrująca do kanału), operacja została wykonana w Gdańsku w Szpitalu Kolejowym - odbarczenie kanału kręgowego drogą mikroskoidectomii. Wszystko pomyślnie i sprawnie. Tego samego dnia mogłem wstać, aktualnie przeważnie leżę, aby wszystko dobrze się pozrastało, ale mogę bez problemu chodzić i wszystko wokół siebie zrobić. Polecam konsultację z kilkoma niezależnymi lekarzami i jeżeli będą wskazania to operację. Nie warto czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi