Gość Danuta Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Miesiac temu przechodzilam lagodne zapalenie trzustki.Przyczyna byly 4 kamienie w przewodzie zolciowym.Wykonano ERCP i pappillotomie i isunieto kamienie z przewodu.Czy musze usuwac woreczek zolciowy i jak szybko??? Dziekuje za oppowiedz Dana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jeśli występuje u Pani kamica pęcherzyka żółciowego to zabieg usunięcia pęcherzyka po ERCP i papilotomii można już przeprowadzić po 2 tygodniach. Zabieg należy przeprowadzić, gdyż kamienie z pęcherzyka żółciowego mogą ponownie zatkać przewód żółciowy i doprowadzić do zapalenia trzustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam, tak to prawda co pisze *stapler* najpóżniej do pięciu tygodni po ERCP, też to miałem i właśnie czekam na operacje laparoskopowo, która będzie 24 września , mimo wszystko radzę nie ryzykować i poddać się operacji(to nie jest zabieg) każda ingerencja chirurgiczna jest nie zabiegiem tylko operacją, należy o tym pamiętać, a że trwa krócej dochodzenie do siebie to już inna sprawa. Życze powodzenia i dużo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamila Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja mam pytanie. Dlugo lezeliscie w szpitalu po ERCP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi