Gość Katarzyna Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Witam, już wkrótce mam mieć laparoskopię woreczka żółciowego. Niestety na tydzień po zabiegu moja klasa jedzie na wycieczkę 3 dniową do Krakowa. Czy będę mogła na nią pojechać, jeśli operacja obędzie się bez żadnych powikłań, a wszystko się ładnie zagoi? Dodam, że na wycieczce nie będzie nic, co będzie wymagało wielkiej aktywności fizycznej, jedynie chodzenie, a i tego niezbyt dużo, bo miejsce zamieszkania akurat między kazimierzem a rynkiem. Chcę tylko wiedzieć, czy to chodzenie mi nie poszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mm Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Ale tydzien liczac od dnia operacji ? Chyba tak,bo przeciez nie wiesz kiedy ze szpitala wyjdziesz...Ja sobie tego nie wyobrazam,zeby jechac na wycieczke.Po laparoskopi w szpitalu lezalam 6 dni.Pozniej jak bylam juz w domu to tez jeszcze bylam bardzo slaba.Po kilku dniach dopiero wyszlam na spacer kolo bloku.Tydzien po operacji to na zdjecie szwow pojdziesz .Chodzenie nie szkodzi,lekarze nawet zalecaja chodzic po operacji ale za to nie wskazana jest jazda samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Lekarze powiedzieli, że zabieg mam we wtorek, a wyjście w czwartek, o ile wszystko pójdzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nati Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Jesli wycieczka ma byc gehenna to jedz,ale zapewniam cie,ze lepiej ci bedzie w domu,bo tydzen po wcale nie jest jeszcze super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mm Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Wystarczy lekka goraczka i w czwartek nie wyjdziesz.Zreszta na to pytanie nie da sie odpowiedziec.Bo nikt nie wie jak sie bedziesz czula.Dla mnie to jednak malo odpowiedzialna decyzja jechac na wycieczke...a jak sie tam zle poczujesz...? w Krakowie jednak jest troche chodzenia i nawet zdrowy czlowiek sie zmeczy.Ja bym nie jechala,ale to Twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 hmm, no to zobaczę, jak to wszystko wyjdzie. miałam na myśli idealny przebieg wszystkiego, bo to oczywiste, że jak będę to znosić trochę gorzej to nie pojadę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ja dzień po zabiegu byłam już w domu, ale to niestety nic nie znaczy. Dziś mija 12 dni od operacji, a wcale sie nie czuję rewelacyjnie i wycieczkę z pewnością *epiej sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sss Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 A mam takie pytanko - jestem 8 dzień po laparoskopii, ale nie podoba mi się rana na pępku - mam wrażenie, że wdało się małe zakażenie. Pielęgniarki je widziały i mówiły, że tak może być i żebym przemywała to czymś i smarowała maścią. Kupiłam więc Rivanol, smaruję ją tym i później smaruję detromecyną. Ale czy mam tę rankę czymś zaklejać, czy lepiej żeby miała powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka79 Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Polecam OcteniSept Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi