Gość Anna z Warszawy Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Witam serdecznie Mam na imię Anna,ostatnio pytałam na forum i opisywałam przeraźliwy ból po spożyciu alkoholu,mam usunięty woreczek żółciowy i polecił mi pan doktor gastroskopię i wizytę u lekarza,na gastroskopię wybieram się w październiku,ale zrobiłam badania krwi i okazało się,że mam bakterię helicobacter pylori.Chciałam się zapytać czy w dalszym ciągu konieczna jest gastroskopia czy już podjęte leczenie antybiotykami wystarczy.Mam również pytanie czy tą bakterię można całkowicie wyleczyć?? Chciałabym też poprosić o odpowiedź na pytanie czy to ma wpływ na zajście w ciążę,wiem ,że to dziwne,że o to pytam,ale mam 34 lata,usunięty woreczek żółciowy,wyrostek i teraz tą bakterię,czy to ma wpływ na zajście w ciąże??,bo szczerze mówiąc już jestem załamana tym wszystkim. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 witam Z tego co wiem, to brak woreczka zółciowego i wyrostka nie jest żadnym problemem przy przy zajściu i donoszeniu zdrowej ciąży. A bakterię hp wyleczysz w ciągu tygodnia. A jeśli chodzi o gastroskopię, to wykrywa ona nie tylko bakterię, ale dzięki niej lekarz stwierdzi czy ta bakteria nie spowodowała w układzi pokarmowym żadnych zmian (nadżerki, wrzodów itp).Poza tym gastroskopia nie jest taka straszna. Ja miałam robioną 2 tyg. temu i gdyby trzeba był pójśc jeszcze raz poszłabym bez obaw pozdrawiam renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi