Gość Dan Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Dzień dobry. Mam 29 lat. Mam taki problem. Jakieś 2 miesiące temu zauważyłem że robi mi się stulejka. Wszystko zaczęło się od małych chropowatych kropeczek. Są białe, twarde (jak piasek) i na początku były świędzące. Były jakby w grupach po 3-4. Zaczęło sie z lewej strony na napletku i z tej strony zaczęła sie robić stulejka. Wyglądało to jakbym miał w skórę napletka wszytą błękitną nitke (jak blizna), która po czasie robiła się coraz grubsza (dzisiaj ok 2mm szerokości). Teraz jest już po całym obwodzie napletka (zaczynając i kończąc w miejscu łączenia napletka u spodu żołędzia) Teraz te białe, świędzące i twarde kropki mam po środku napletka a te z lewaj strony zniknąły. Napletek schodzi w czasie spoczynku, ale przy wzwodzie już troche uciska (na siłę zejdzie ale jest problem go dać spowrotem przy wzwodzie). Z żoną chcemy 2 -gie dziecko i jakos nam to nie idzie. Nie chciałem iść na operacje usunięcia napletka dopuki nie będzie w ciąży. Myje sie regularnie. Kropeczki świędzą raz na 3 dni. Mysle że zaczęły się pojawiać po zmianie gelu pod prysznic. Proszę o info co to może być i czy powinienem iść do lekarza a jak tak to do jakiego (urolog, dermatolog, ogólny)? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mark Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Dopisuję się do pytania, też mam podobne narośle inie wiem co to */, wygląda to jak mikro kalafior, coś typu brodawek/kurzajek, które nie wykazują aktywności, ale sam wygląd odstrasza + na około istnieje zaczerwienienie. Słyszałem, że może to być Wirus Brodawczaka Ludzkiego, nie jestem pewien .. Sam chciałbym wiedzieć. Prosimy o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łucja Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 kalafior to kłykciny kończyste wywołane wirusem brodawczaka ludzkiego- HPV jest to choroba przenoszona drogą płciową a zarażenie partnerki może prowadzić do raka szyjki macicy należy wdrożyć leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wacek Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 mark zmyliłeś troszke to pytanie bo to nie o to chodziło więc prosze o odpowiedz na 1 pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dan Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 uff to żeście mnie wystraszyli. Nie kalafior ale małe twarde chroskti które czasami świędzą i są chropowate. Nie da się tego wycisnąć i nic z tego nie wycieka.Tak troche to przyponima świnską skórę ale nie po całym napletku tylko w jednym miejscu koło siebie powiedzmy 3-5 chrostek. Czekamy na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dan Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ktoś zmienił temat. heh nie świecące ale świędzące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dan Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam ponownie. Zdecydowałem się na operacje stulejki. Doktor przy pierwszej wizycie powiedział, że te kropeczki to tak naprawdę paseczki i są spowodowane zrastającą się skórą. Stulejka jak wiadomo chce się zamknąć i coraz bardziej zarasta. Wczoraj miałem operacje przy miejscowym znieczuleniu i dzisiaj już jestem w pracy. Najbardziej boli przy ocieraniu żołędzia o majty. Zapytałem się czy muszę się o to jakoś szczególnie starać to powiedział że nie. Nie mam zadnych maści, nawet nie powiedział mi kiedy zmieniać opatrunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi