Gość Dora Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam,mam problem z miesiączką trwającą ponad 20 dni.Ostatni okres miałam 18.08.,był spózniony o ponad tydzień.Prawdopodobnie mogłam być w ciąży...choć tego nie mogę potwierdzić,bo nie byłam u lekarza.Jestem zabiegana i troszkę ten temat zaniedbałam.Początek tego długiego okresu(?),który zaczął się 18.tego był koszmarny,miałam straszne bóle brzucha,skurcze macicy i wyjątkowo duże skrzepy krwi.Łykałam apap z bólu...Trwało to prawie tydzień ,potem się uspokoiło,ale od tyg.odczuwam delikatne boleści,jakby coś było w macicy...nie są to silne bóle,ale jednak są.Krwawienie jest delikatne,na przemian lekko brązowe i lekko czerwone/różowe,nie jest żywoczerwone,nie ma skrzepów.Czy faktycznie mogło być to poronienie samoistne?? Czy najlepiej wykonać jak najszybciej USG aby sprawdzić co tam się w środku dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boguśka Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Myślę, że wizyta u lekarza była najlepszym co w tej sytuacji mogłaś zrobić. Jeżeli to było poronienie to wyczyścili by macicę (łyżeczkowanie), przy przewlekłym krwawieniu w innych przypadkach też tak robią i przeprowadzili badanie tych wyskrobków w kierunku co się tam dzieje. Rozumiem, że w zabieganiu łatwiej grzebać w Internecie niż zadzwonić do przychodni? Ja tu teraz sobie podczytuję, ale u lekarza byłam wczoraj i mam skierowanie na badania oraz zarezerwowany na nie termin. I czytam, czego mogę się spodziewać. Okres spóźniony o tydzień nie musi wynikać z ciąży* może w twoim zabieganiu nastąpiło stresowe zatrzymanie tejże, a skrzepy to np. mięśniak, który postanowił objawić swą obecność albo inna zmiana wewnątrz macicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi