Gość anna25 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Co oznacz płyn w jamie douglasa i czy ma coś wspólnego z torbielem 36mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Płyn w zatoce Douglasa jest prawdopodobnie spowodowany pękaniem drobnych torbieli jajnika lub jajników albo stanem zapalnym jajnika, jajników lub całych przydatków. Torbiel 36 mm jest niewielka i też może pęknąć co doprowadzi do pojawienia się płynu w zatoce Douglasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zrozpaczona Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 co mam zrobic z torbielą w zatoce Douglasa o wymiarach około 75x86x92mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Trzeba w tej sprawie skonsultować się na początku z ginekologiem. On powinien zadecydować o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 w jajniku lewym pecherz sr.32mm,w zat.Douglasa mala ilosc plynu,co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolina Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 byłam u lekarza stwierdził u mnie o na prawo od trzonu macicy widoczna jest torbiel o wymiarach 3,5-4,5 wypełniona w 1/3 objętości zawartością echogeniczną .grubość ściany ok.3mm . zatoka Duglasa bez płynu co to znaczy pomocy proszę o odpis dziękuje zrozpaczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi