Gość Anna z Warszawy Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ponad miesiąc temu wystąpiła u mnie niedrożność wysoka. Ponieważ 5 lat temu miałam operację usunięcia pęcherzyka żółciowego (laparoskopową) stwierdzono, że przyczyną najprawdopodobniej był zrost pooperacyjny. Pod wpływem leczenia zachowawczego - kroplówki, leki - niedrożność samoistnie ustąpiła. Od wypisania ze szpitala do dziś mam pewne dolegliwości - kolki jelitowe i wzdęcia nawet po dietetycznych pokarmach (wypróżnienia jednak w normie) Czy tego typu bóle kolkowe i wzdęcia występujące w zasadzie codziennie są normą na tym etapie rekonwalescencji, czy powinnam podejrzewać jakieś komplikacje? Czy są jakieś badania, które mogłyby to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 W zasadzie trudno powiedzieć, czy tak powinno być. Objawy wskazują częściowo na zespół jelita drażliwego, o którym tak dużo ostatnio się mówi. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie postawienie rozpoznania przez gastrologa i kontrola co jakiś czas w poradni gastrologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi