Gość Helena Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Mam 44 lata wlasnie odebralam wynik usg tetnic szyjnych ktore brzmi sciany tetnic szyjnych gladkie.Spektrum i parametry przeplywu w tetnicach szyjnych wewnetrznych w granicach normy.Przeplyw doglowowy w prawej t.kregowej zachowany.Lewej tetnicy kregowej nie uwidoczniono.Co to moze oznaczac dlaczego robi mi sie czesto slabo i mam zawroty glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Oznacza to, że zapewne lewa tętnica kręgowa jest całkowicie zamknięta na pewno na podłożu miażdżycowym dlatego jest niewidoczna. Taki stan może powodować właśnie niedokrwienie mózgu z objawami jakie Pani opisuje. Wynik powinien skonsultować neurolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi