Gość Stefania *** Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam!!! Jestem po subtotslnej strumectetomii ok.40 lat temu.Obecnie zażywam Euthyrox 100 1raz dziennie.Miałam kolejne badanie USG tarczycy zalecone prze mojego endokrynologa.Wynik badania mnie zaniepokoił.Oto jego treść: Tarczyca położona na szyi anatomicznie o wymiarach: płat prawy:39/12/12mm płat lewy 26/10/10Pozatym struktura tarczycy znacznie niejednorodna,echogeniczność obniżona.W płacie lewym w biegunie górnym znajduje się hypoechogeniczne ognisko śr.7mm jednorodne. Ostatnią biopsję guzków tarczycy miałam ok.rok temu i wykazało,że charakter tego guzka jest żelowy.Czy obecność powyższego guzka powinna być poddana dalszej diagnostyce,czy też terapii. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi