Gość Michal Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam, mam bardzo okrągłe plecy, ostatnio pojawili się bóle kręgosłupa. Podejrzewam kifozę młodzieńcza (mam 17 lat). Chodziłem na rehabilitacje ale tylko raz w tygodniu. Nie dały mi one za wiele, nie dostałem jakiś konkretnych wskazówek. Nie wiem za bardzo co mam robić, chce w jak największym stopniu zmniejszyć skrzywienie i zapobiec jego powiększaniu się. Czuje ze jeśli nic się nie zmieni skończy się to operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Trzeba ten stan dokładnie zdiagnozować. Wykonać RTG kręgosłupa, być może także TK. Trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z ortopedą, który ostatecznie wyda decyzję co do diagnostyki i dalszego sposobu postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majka Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 mam kifozę mam 17lat co roboć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi