Gość Marcin Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Co to może być. Trochę się boje. Proszę o pomoc ! Jamy opłucnowe wolne. Dobrze wysycony, okrągły cień ok 1.5cm w polu środkowym płuca prawego - wsk. diagnostyka. Poza tym płuco bez patologicznych zagęszczeń. Serce i aorta w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Taka zmiana guzkowa w płucu jest trudna do oceny na podstawie zwykłego RTG. Zawsze takie zmiany powyżej 1 cm budzą podejrzenie procesu nowotworowego. W takim przypadku celem pogłębienia diagnostyki zaleca się wykonanie TK klatki [piersiowej z kontrastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 zapomniałem dodać ze przedtem mailem wypadek. zostałem potracony na ścieżce rowerowej przez samochód. Doznałem urazu głowy. Leżałem 7 dni w szpitalu. Może to jakieś stłuczenie?? nie czołem bólu zereb po wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi