Gość Ela Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Na poziomie L4-L-5 cechy kręgozmyku 1 -stopnia trzon L-4 przemieszczony nieznacznie do przodu w stosunku do trzonu L-5.W trzonie L-2 zmiana o obrazie naczyniaka średnicy 6mm.Zmiany zwyrodnieniowe krążków miedzykręgowych L3 L4-L4-L5 oraz L5-S-1pod postacią ich częściowej dehydratacji .Na poziomie L5-S1 cechy protruzji krążka przestrzeni tłuszczowej nadtwardówkowej kanału kręgowego ,z uwypukleniem się do otworów międzykręgowych oraz przyleganiem do lewego korzenia S1.W obrębie tylniej powierzchni pierścienia włóknistego krązka widoczny jest linijny obszar zmienionego sygnału mogący świadczyć o jego uszkodzeniu .Na poziomie L4 L5 w wyniku kręgozmyku oraz uwypuklenia do kanału wtórnej wypukliny krążka widoczne jest zwężenie kanału kręgowego oraz zniekształcenie i zwężenie otworów miedzykręgowych .Do otworów międzykręgowych uwypuklają się zmiany zwyrodnieniowe [przerosty ]w stawach miedzykręgowych L4-L5 obustronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ala Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Do Eli .Widzę że masz podobny opis do mojego.Jakie masz dolegliwosci nogi ci dretwieja.A jak sie ogólnie czujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Ogólnie żle się czuje mam bardzo silny ból kręgosłupa dolnego i prawą nogę mam obolałą z trudem się poruszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi