Gość anonim Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 W czerwcu złamałem kostkę podczas meczu. Gips na 4 tyg. Minął miesiąc od zdjęcia gipsu. Niestety trafiłem na fatalnego lekarza. Napisał mi zwolnienie do grudnia. Potraktował mnie z góry na straconej pozycji. Mam pytanie. Jakie będą skutki tego, że mimo poleceń lekarza, będę biegał i grał w piłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 To dość poważne złamanie wymagające długotrwałej rekonwalescencji i odpowiedniego trwałego zrostu kości. To wymaga sporo czasu. Zbyt wczesne obciążenie kości może spowodować nawet powtórne jej złamanie. Radziłbym jeszcze odciążyć kończynę dolną na okres przynajmniej 2 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi