Gość Paulina Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam serdecznie, Mam problem z kręgosłupem.W czwartek odebrałam wyniki Tomografii Komputerowej kręgosłupa lędźwiowego.Oto opis wyniku:Krążki międzykręgowe typowej wysokości.Na poziomie L5/S1 stwierdza się obecność dużej, centralno-prawobocznej, częściowo zwapniałej przepukliny jądra miażdżystego krążka międzykręgowego, uciskającej worek oponowy i prawą pochewkę korzeniową S1.Poza tym struktura kostna kręgów w normie. Moje pytanie brzmi:Czy czeka mnie operacja, czy są inne metody pozbycia się przepukliny? Dodam, iż jestem po półtora rocznej rehabilitacji, która nie przyniosła poprawy a nawet mogę powiedzieć, że pogorszyła mój stan.Przed rozpoczęciem zabiegów bóle miałam co parę tygodni, natomiast po ćwiczeniach i zabiegach ból towarzyszy mi przez 24godziny.Oczywiście promieniuje mi do prawej nogi ale również mam zaburzenia czucia w tej nodze. Bardzo prosiłabym o szybką odpowiedź gdyż wizytę u neurochirurga mam dopiero pod koniec przyszłego tygodnia a bardzo się niepokoję. Pozdrawiam serdecznie Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Niestety tak nasilone objawy jak i obraz TK kręgosłupa ewidentnie wskazują, że należałoby taki stan leczyć operacyjnie. Oczywiście ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie neurochirurg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi