Gość Marta Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Moja mama dziś dostała wyniki z RTG klatki piersiowej. Na otrzymanej kartce pisze *Zagęszczenia płucne i pasmowate w polu dolnym płuca prawego. Poza tym pola płucne, bez zagęszczeń ogniskowych. Kąty przeponowo-żebrowe wolne. Sylwetka serca w normie* Chodzi mi głównie o pierwsze zdanie *Zagęszczenia płucne i pasmowate w polu dolnym płuca prawego* Czy to jest rak? Bardzo zależy mi na odpowiedzi i była bym wdzięczna jeśli bym ją uzyskała. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Taki opis raczej wskazuje na stan zapalny niż na podejrzenie procesu zapalnego. Trzeba z tym wynikiem na pewno skonsultować się z lekarzem, który kierował na to badanie (ważny jest w takim przypadku też stan kliniczny pacjenta oraz wynik badania fizykalnego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi