Gość Danuta Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam. Mam 16 lat. Od miesiąca boli mnie całe podbrzusze , czuję się ociężała , wzdęta, jakbym miała pełny pęcherz,choć tak naprawdę nie oddaję dużo moczu.Miesiączkuję jeszcze nieregularnie. Byłam USG nic nie wykazało ,lecz mnie nadal boli. Pewnego dnia z bólu nie wstawałam cały dzień z łóżka... Czy to może być endometrioza? Czy w wieku 16 lat mogę ją mieć? P.S Nie współżyłam z nikim. Strasznie się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 To raczej na pewno nie endometrioza. Dobrze by było wykonać badanie ogólne moczu, aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Być może to jakiś stan zapalny narządu rodnego dlatego radziłbym o tym problemie poinformować rodziców i udać się na konsultację do ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi