Gość Paulina Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Moja babcia ma 73 lata i niedawno wykryto u niej raka . Mój tata załatwił jej operację . Jednak niedawno dowiedziałam się siostra mojej babci zmarła na raka jelita. Mam 13 lat i zespół jelita nadwrażliwego . Boję się że też zachoruję na raka . Czytałam o zespole Lyncha . Niedawno czułam przeszywający ból brzucha. Czy jest możliwość że mam raka ? Przyznaję się że nie robiłam żadnych badań bo się ich boję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 W Twoim wieku rak jelita grubego to niezwykła rzadkość. Zapewne nie są to objawy raka tylko właśnie zespołu jelita drażliwego. Jeśli masz wątpliwości, duże dolegliwości powiedz o tym problemie rodzicom i udaj się bezpośrednio do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 poczytaj też o chemoprewencji i tym jak można ustrzec się przed rakiem jelita grubego, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi