Gość Justyna Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam Od kiklu dni mam nastepujace problemy z prawy bokiem . Bardzo mnie boli z przodu, zauwazyłam ze jak zjem coś cięższego to boli bardziej albo np po gołąkach.Tez mam ostsnio problem ze skóra , swedzi mnie całe ciało ktos mi powiedział ze to może od watrby.No i tez moje stolce są ostsnio bardziej częstsze i biegunkowe.W lutym tego roku miałam robione usg brzuch bo bardzo czesto mam takie bóle w prawym boku ake badanie niczego nie wykryło i terz od lutego ponownie zaczęło bolec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Radziłbym ponownie wykonać kontrolne USG. Takie objawy mogą wskazywać np. na kamicę pęcherzyka żólciowego. Jeśli USG nie wykaże patologii, a bóle brzucha są umiejscowione wysoko, w nadbrzuszu trzeba by zastanowić się nad wykonaniem gastroskopii celem oceny stanu górnego odcinka przewodu pokarmowego (np. stan zapalny żołądka lub dwunastnicy). Dobrze by było w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem, który ostatecznie podejmie decyzje terapeutyczno-diagnostyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi