Gość hed Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam. Byłem niedawno na oddziale gastrologicznym i zrobiono mi szereg badań. W krwi występują przeciwciała IgA, ale zrobiono także wycinki w gastroskopii które nic nie wykazały. Więc co mogą oznaczać te przeciwciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Ale w jakim konkretnie celu były wykonywane badania, jakie podejrzewano schorzenie? Przeciwciała IgA są rożnego typu i występują w różnych chorobach. Proszę o szczegółowe informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hed Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Konkretnie to byłem badany pod każdym kątem gastrologicznym i było podejrzenie celiakii ale nie zrobiono biopsji jelita, a wydano sąd że jej nie mam mimo że są przeciwciała i objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi