Gość Krzysztof z Warszawy 40 lat Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam 25 czerwca tego roku została wykonana u mnie plastyka przepukliny pachwinowej lewostronnej m. Lichtensteina. Zostałem wypisany ze szpitala na drugi dzień po zabiegu z zaleceniem unikania wysiłku fizycznego przez 3 tygodnie, kontrolą za 7 dni i zmianą opatrunku. Otrzymałem L4 do 20.07.2008r. W tej chwili jestem już po zdjęciu szwów i po jednodniowym pobycie w pracy. Z powodu narastającego bólu poszedłem do lekarza rodzinnego, który wystawił mi kolejne L4 do 25.07.2008r i skierowanie do chirurga. Moja praca wiążę się z jazdą samochodem i naprawą urządzeń kserograficznych. Na dzień dzisiejszy występuje u mnie ból w plecach, drętwienie lewego uda, kłucie w okolicach blizny pooperacyjnej i miednicy. Poza tym mam wrażenie okresowego powiększania się lewego worka mosznowego i bólu w jej okolicach, początku krocza. Czy jest to normalne, czy powinienem pojawić się u chirurga i czy nadal powinienem przebywać na zwolnieniu? Z góry dziękuję za odpowiedz Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Na pewno musi Pan iść na kontrolę do chirurga, aby sprawdził czy przypadkiem nie ma nawrotu przepukliny. Niestety bóle po plastyce przepukliny pachwinowej występują bardzo długo (podrażnienie nerwów w czasie szycia powłok), nawet kilka miesięcy w pojedynczych przypadkach. Na zwolnieniu lekarskim czasami pacjenci pozostają nawet do 3 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi