Gość Albert Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Wczoraj po zakończeniu ćwiczeń mięśni brzucha,bardzo forsownych zrobił mi się bolący guzek w okolicach pępka nie byłem jeszcze u specjalisty,ale doczytałem,że może to być przepuklina pępkowa.Przygotowuję sie do startu w maratonie który odbędzie się za trzy tygodnie,czy mogę bezpiecznie nadal biegać,jeśli tak na co muszę uważać wykonując różne ćwiczenia np.rozciąganie,pąpki,podciąganie na drążku,sprinty,biegi długie ok.25-30 km jednorazowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Na początki radziłbym najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Jeśli to rzeczywiście przepuklina pępkowa to radziłbym całkowicie odstąpić od wysiłku fizycznego. Taka przepuklina wymaga leczenia operacyjnego. Dopiero po operacji można wrócić do pełnej aktywności fizycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi