Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Interpretacja wyników homornów przy braku miesiączki na skutek odchudzania

Gość Marta

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś tu pomoże, zmiany lekarzy nic nie przynoszą. Ale po kolei - w ubiegłym roku przesadziłam z odchudzaniem i straciłam miesiączkę. Przytyłam,ale mimo tego nadal nie ma okresu. No i zaczęły się wizyty u lekarzy, chyba z 7 odwiedziałam. Jak się czuję wie chyba każdy, który częściej niz w domu jest w szpitalach/przychodniach/gabinetach. Miałam parokrotnie robione USG dopochwowe (ok, poza tym,że raz pani nie widziała jajnika i wyszło trochę płynu w zatoce Douglasa), parokrotnie USG tarczycy (niby powiększa się wraz z tyciem-to prawda??) i szereg badań hormonalnych. Oto ostatnie wyniki i moja prośba-czy mia ktoś podobnie lub zna się na tym?? TSH 3,4 (0,27-4,2) anty-TPO 16 (*34) LH 3,6 (faza folikularna 2,4-13, faza owulacyjna 14-96, faza lutealna 8-59) FSH 4,6 (faza folikularna 3,5-14, faza owulacyjna 5-21, faza lutealna 1,7-8) Estradiol 19,2 (faza folikularna 12,5-166, faza owulacyjna 86-500, faza lutealna 44-211) Prolaktyna 124 (127-637) Testosteron 0,09 (0,02-0,82) DHEA-S 177 (148-407). Proszę o interpretację...