Gość Danuta z Grójca Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dobry wieczór. Mam do Pana pytanie; czy jest to możliwe, że przez proszki o nazwie;COFFEPIRINE biorąc po ok,4-6 tabl dziennie mogą występować silne poty? Powyższe tabl są skuteczne na silny i przewlekły ból głowy. Inne środki p/bólowe nie działają typu; Apap, Paracetamol, Ibuprom itp. Miałam wykonane CT głowy, które nie wykazało specjalnych zmian. Lekarz z por. p/bólowej przepisał mi lek antydepresyjny. który uważam ,że nie jest wyłącznie lekiem p/bólowym tylko lekiem depr. Dodam, iż jestem kobietą w wieku menopauzalnym, ale nie mogę przyjmować leków hormonalnych, ponieważ mój organizm je źle toleruje.(tzn są bóle i rozpieranie w kl/ p). Proszę o pańską opinię na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE COFFEPIRINE: W trakcie leczenia mogą wystąpić: ból i zawroty głowy, pocenie się, szum w uszach, bezsenność, uczucie niepokoju, nudności, wymioty, zmiany skórne pod postacią rumienia lub pokrzywki, krwawienie z przewodu pokarmowego, zaostrzenie (nawrót) choroby wrzodowej, zaburzenia krzepnięcia krwi, zwiększone krwawienia miesiączkowe, reakcje uczuleniowe (*astma aspirynowa*, obrzęk naczynioruchowy). Przy większych dawkach lub długotrwałym stosowaniu: przyspieszenie oddechu, niewydolność krążenia, zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, stany zamroczenia, pobudzenia, omamy, drgawki, zaburzenia snu i koncentracji uwagi, drżenie rąk, zaburzenia czynności serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi