Gość Zaniepokojona:( Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam , jestem młodą osobą i od pewnego czasu bardzo mocno boli mnie głowa , wysłana zostałam do neurologa ale ten przepisał mi tylko leki uspakajające. Mój problem zaczął się od okropnego bólu w łydkach ( ciężko było mi nawet chodzić) po kilku dniach łydki przestały boleć i pojawił się ból głowy , który teraz jest nie do wytrzymania wręcz oprócz tego łydki mi drętwieją. Już nie wiem co mam robić proszę o pomoc! czy mogę mieć zakrzepicę? dodam ,że ostatnio mam skoki ciśnienia albo mam niskie okolo 91 na 60 albo 120/80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A. Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Drętwienie łydek jesr raczej objawem ze strony kręgosłupa. Przy zakrzepicy niezmiernie rzadko 2 łyki są chore, najcześciej jest to jedna i piewrszy ból przypomina jakby okropny skórcz, do tego naciskanie piety i satawnie na palcach poteguje ten ból, pojawia sie nierównomierny obrzęk i zaczerwienienie ( choć nie zawsze), ale generalnie ból jest stały i powiększ aie przy chodzeniu. Zmiast pisac tu na forum radze szybko do lekarza, albo na własną rękę zrobić usg doppler kończyn dolnych, badanie 80-120 zł zalezy gzdie, może w mniejszym miejscowosciachbedzie jeszcze tanie i oznaczenie d-dimerów, ewentualnie inr, aptt itd. A najlpeiej to do rodzinnego, ale rozumiem że czasem oni zawodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ekspert Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 a zakrzepica to podstępna choroba trzeba działać szybko by nie doszło do zatoru w płucach, co moze skutkować nawet śmiercią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Raczej takie objawy nie wskazują na żadną zakrzepicę. Leczeniem tego stanu myślę, że nadal powinien nadal zajmować się neurolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zaniepokojona:( Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Proszę o szybką odpowiedz to bardzo waże:( Wczoraj w nocy doszedł jeszcze jeden objaw: wieczorem przed zaśniecięm poczułam dziwne ciepło rozlewające się po prawą brwią i rano obudziłam się i mam spuchnięte oko, bóle głowy i mdlości co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi