Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bóle głowy i drętwienie łydek

Gość Zaniepokojona:(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem młodą osobą i od pewnego czasu bardzo mocno boli mnie głowa , wysłana zostałam do neurologa ale ten przepisał mi tylko leki uspakajające. Mój problem zaczął się od okropnego bólu w łydkach ( ciężko było mi nawet chodzić) po kilku dniach łydki przestały boleć i pojawił się ból głowy , który teraz jest nie do wytrzymania wręcz oprócz tego łydki mi drętwieją. Już nie wiem co mam robić proszę o pomoc! czy mogę mieć zakrzepicę? dodam ,że ostatnio mam skoki ciśnienia albo mam niskie okolo 91 na 60 albo 120/80.

Drętwienie łydek jesr raczej objawem ze strony kręgosłupa. Przy zakrzepicy niezmiernie rzadko 2 łyki są chore, najcześciej jest to jedna i piewrszy ból przypomina jakby okropny skórcz, do tego naciskanie piety i satawnie na palcach poteguje ten ból, pojawia sie nierównomierny obrzęk i zaczerwienienie ( choć nie zawsze), ale generalnie ból jest stały i powiększ aie przy chodzeniu. Zmiast pisac tu na forum radze szybko do lekarza, albo na własną rękę zrobić usg doppler kończyn dolnych, badanie 80-120 zł zalezy gzdie, może w mniejszym miejscowosciachbedzie jeszcze tanie i oznaczenie d-dimerów, ewentualnie inr, aptt itd. A najlpeiej to do rodzinnego, ale rozumiem że czasem oni zawodzą.

Proszę o szybką odpowiedz to bardzo waże:( Wczoraj w nocy doszedł jeszcze jeden objaw: wieczorem przed zaśniecięm poczułam dziwne ciepło rozlewające się po prawą brwią i rano obudziłam się i mam spuchnięte oko, bóle głowy i mdlości co to może być?