Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból brzucha przy naciskaniu

Gość Michał Rolnik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał Rolnik

Dzien dobry! W nocy z soboty na niedziele bardzo bolał mnie brzuch. Wziąłem krople żołądkowe i przeszło. Wczoraj gdy nadusiłem delikatnie brzuch po prawej stronie pojawił sie delikatny ból. Nie mam objawów zapalenia wyrostka (nie wymiotuje, gorączki nie mam, jem normalnie, tetno w normie, nie mam zatawrdzenia a ni biegunki). We wrześniu miałem infekcje jelit. Tez bolało przy dotykaniu po prawej stronie. Wtedy burczało. Teraz nie. Co to może być? Co mam robić?

To nie jest powiedziane że przy zapaleniu wyrostka muszą występować takie objawy. mnie w zeszłym tygodniu wieczorem zaczął stopniowo boleć brzuch, nocka oczywiście z głowy a o 4 nad ranem chciałem już zadzwonić po pogotowie. Wypiem gorącą herbate, krople, no i jakoś przestało. Rano nastepnego dnia do lekarza pojechałem no i okazało sie że wyrostek. O 20 tego samego dnia miałem go już wyciętego. nie miałem totalie żadnych objawów z tych co pisałeś, tylko ból. Najlepiej zgłoś się za wczasu do lekarza nim będzie za późno.

Gość Michał Rolnik

Nie boli mnie przy chodzeniu. Moge spać i ne czuje żadnego bólu. Ostatnio troche sie denerwuje wyjazdem który mnie czeka od 17-23 lipca więc może to. Prawodopodobnie mam zespół jelita drazliwego, ale na wszelki wypadek udam sie do lekarza żeby zbadał i ocenił co to może być i co nalezy z tym dalej robić. Nie burczy mi w brzuchu.

Gość Michał

Właśnie wróciłem od lekarza. Nie ma zapalenia wyrostka ani przepukliny. W Osrodku Zdrowia jest tez chirurg. Oprócz lekarza domowego to właśnie pani chirgurg mnie równiez badała i nie stwierdziła zapalenia wyrostka ani przepukliny również. Ten ból to tylko efekt moich nerwów i nic więcej