Gość Karolina Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Miałam operację otwartą przeszczepienia moczowodu metodą j.w. Mam na brzuchu bliznę zaczynającą się na wysokości pępka i kończącą w okolicy pęcherza (było to związane również z uwolnieniem moczowodu-splątany był z jakimiś naczyniami). Pytanie jak długo powinnam pozostać na zwolnieniu lekarskim (pracownik mobilny- długie trasy samochodem i raczej chodzący tryb pracy u klienta) Co mogę zrobić z nadwrażliwością skóry w okolicy rany.( Przy najmniejszym dotyku odczucie jakbym miała poparzoną skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Zazwyczaj w takim przypadku wydaje się zwolnienie lekarskie na okres około 1-2 miesięcy. Co do nadwrażliwości skóry w okolicy rany niestety nic nie da się z tym zrobić. Taki stan związany jest z uszkodzeniem nerwów w czasie przecinania skóry. Regeneracja takich nerwów trwa bardzo długo zazwyczaj kilka miesięcy nawet do pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi