Gość Staszek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Mam 23 lata i ok. 2 lata temu zaczęły się u mnie nieregularne bóle w jadrach przenoszące się na podbrzusze podobny jak w przypadku uderzenia w genitalia, szczególnie kiedy był ucisk na nie (np. przy siedzeniu w dżinsach). Około pół roku temu przypadkowo wyczułem narośl o w miarę regularnym kształcie podobnym do przylegającego do niej lewego jądra. Narośl znajduje się w okolicy węższej górnej części jądra, jest twarda i trochę boli jak ją dotykam. Mieszkam w Holandii, a tutaj dosyć ciężko jest się dostać do lekarza-specjalisty, dlatego chciałem zasięgnąć rady na co mam zwracać uwagę podczas wizyty u lekarza, na jakie badania powinien mnie skierować urolog i jakie może być zagrożenie, ze jest to nowotwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Trudno mi cokolwiek napisać bez badania. Na pewno w tej sprawie należy skonsultować się z urologiem. Po zbadaniu zadecyduje o dalszym postępowaniu. Prawdopodobnie jest to jakaś zmiana łagodna wychodząca z najądrza lub powrózka nasiennego. Możliwie, że jest to pozapalnie zmienione najądrze lub końcowy odcinek powrózka nasiennego (częste bóle mogą świadczyć o przewlekłym procesie zapalnym) albo na przykład jakiś wykrzepiały żylak powrózka nasiennego. Urolog może w tym przypadku zadecydować dodatkowo o badaniu USG jąder. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi