Gość Oliwia Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam! W poniedziałek rozwaliłam sobie śródstopie szkłem. Miałam ubrane sandały, i podczas obrotu nastąpiłam na butelkę i tak o to mam rozwalone śródstopie. Pojechałam karetką do chirurga. Chirurg obejrzał ranę, powiedział, że jest na ok. 8 cm. i, że trzeba szyć. Dał mi znieczulenie i zszył. W domu odczuwałam ból, więc zażyłam kilka tabletek przeciwbólowych. Na następny dzień miałam gorączkę, wymiotowałam, całe ciało wraz z głową i żołądkiem mnie bolało. Dzisiaj już się tak nie czułam, czułam tylko ból w ranie. Byłam dzisiaj u chirurga na zmianie opatrunku. Dodam do tego, że nie mogę stawać na tą nogę, ani na stopę, ani na palce. Poruszam się o kulach. Chirurg zmienił opatrunek i powiedział, że jak mi jest wygodnie to mogę się poruszać o kulach, ale że jeżeli nie będę ruszać w ogóle tą nogą to może mi się źle zrosnąć, lub będę mieć w przyszłości problemy z chodzeniem. Dodam do tego, że czuję na palcach odrętwienie przez cały czas, tak jakby tzw. **mrówki** mi po nich chodziły. reszta nogi też taka jest. Dzisiaj masowałam trochę nogę oraz wyszłam na podwórko i chodziłam o kulach, ale starałam się stawać leciutko na palcach. Zauważyłam później, że połowa dużego palca jest normalna, nie jest już taka odrętwiała. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipo Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Na twoim miejscu obawialabym sie uszkodzenia nerwow.Moze warto o tym porozmawiac z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi