Gość Ar123 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Co mam zrobić jeżeli wyniki morfologa , CRP i mocz wyszły mi dobrze a śledziona jest powiększona (wymiary 150x105x45 ) ? Oprócz tego wszystko wyszło na USG jamy brzusznej dobrze . Dodam że jestem wysoki 192cm i ważę około 82 kg . Co mam w takim przypadku zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Raczej nie ma potrzeby z tym nic robić. Jest Pan wysoką osobą, a u takich osób śledziona może być powiększona i o takich właśnie rozmiarach jak Pan ją ma. W razie wątpliwości można w tej sprawie planowo skonsultować się z hematologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ar123 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Dziękuje bardzo za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie do państwa mam 21 lat tydzień temu wykryto u Mnie naczyniaka wątroby 20x18 mm, a przy tym mam * miernie* powiększoną śledzionę. Badania krwi i moczu wyszły prawidłowo, próby wątrobowe również, raz na jakiś czas osczówam silne bóle brzucha promieniujące w górę klatki piersiowej i w plecy.Sama nie wiem co mam o tym myśleć:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Takie bóle na pewno nie są związane z naczyniakiem w wątrobie ani nieznacznie powiększoną wątrobą. Może warto byłoby celem pogłębienia diagnostyki wykonać gastroskopię i RTG odcinka piersiowego kręgosłupa. O tym jednak musi zadecydować lekarz po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 mam pytanie mam powiekszona śledzionę a wyniki sa dobre co to moze oznaczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ewa co z Twoją śledzioną. Też mam powiekszoną. Zmniejszyła się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi